Translate

RIP Kenny ...

KORTENAKEN/AARSCHOT
BEVRIENDE MOTARDS VORMEN EREHAAG VOOR KENNY ROELANDTS (27)

Indrukwekkend afscheid van 'de Kenny'

De vriendin met urne loopt door de erehaag van motards, gevolgd door moeder en broer van Kenny. - Baert Marc
De vriendin met urne loopt door de erehaag van motards, gevolgd door moeder en broer van Kenny. - Baert Marc
In crematorium Hofheide in Nieuwrode werd gisteren afscheid genomen van Kenny Roelandts (27), de jongeman uit Kortenaken die afgelopen week in Gelrode om het leven kwam tijdens een ongeval met zijn motor. De viering was zoals Kenny geleefd had, als een ruige kerel met een hart van goud.
Kenny op zijn bidprentje. - Baert Marc
Kenny op zijn bidprentje. - Baert Marc
Onder luid geronk van meer dan honderd motoren droeg Dorothy Ruytings 'Dooke' de urne van haar vriend Kenny Roelandts binnen in de zaal van crematorium Hofheide. Kenny's grote passie was met de motor rijden en hij was ontzettend fier dat hij lid was van de motorclub Chosen Few MC Belgium. Zijn clubmakkers en verschillende andere motorclubs uit binnen- en buitenland kwamen gisteren massaal hun laatste eer betuigen aan de makker die ze verloren door het dodelijke ongeval van vorige week vrijdag. Ze vormden samen een indrukwekkende erehaag voor 'De Kenny'. Kenny kwam vorige week in Gelrode om het leven nadat hij op zijn motor in een bocht op het tegenovergestelde rijvak terechtkwam. Hij knalde tegen een personenwagen die in de andere richting reed. De klap was enorm en Kenny overleed. Niet alleen de clubgenoten van Kenny, maar ook ontzettend veel vrienden en familie kwamen de viering bijwonen. De aula van crematorium Hofheide zat afgeladen vol. De dienst was zoals Kenny had geleefd, een teddybeer met een ruig kantje. Clubgenoten en vrienden spraken troostende woorden en scandeerden zijn naam. Zijn vest van de motorclub werd symbolisch bij de urne gelegd. Vriendin Dooke was zichtbaar aangedaan en haar stem stokte regelmatig toen ze de aanwezigen toesprak. Ze vertelde over de kleine kantjes van haar vriend. "Kenny stond voor iedereen klaar. Hij had zo'n groot hart. We hadden net een huis gekocht. Onze hond Nacho was als een baby voor hem. Bij zijn grootvader liep hij de deur plat. Pa noemde hij hem, als een vader die hij zelf nooit gehad heeft. Hij is verdorie veel te vroeg gegaan."

"Hardwerkende jongen"

"Niemand begrijpt waarom ze zo'n lieve, hardwerkende jongen zo vlug komen halen zijn", reageerde zijn moeder Marleen Leys. Ook zijn jeugdvriend Sven 'Svekke' raakte met zijn woorden. "We blijven achter met de vragen waarom, maar we zullen je blijven herinneren. Zoals je vier jaar jongere broer Brendy zelf zei. Eigenlijk gaan we niet echt dood. We sterven alleen maar als iedereen ons vergeten is. En we zullen nog verdorie veel aan je denken."

Metallica

Onder de ruige tonen van onder andere Metallica en AC/DC nam de zaal afscheid van Kenny. Vandaag herdenken de motorvrienden van Kenny hem nog eens op hun eigenzinnige manier in een clubhuis in Tremelo, zo konden ook motorvrienden die gisteren verstek moesten geven door hun werk of vrienden uit het buitenland hun laatste respect betuigen aan hun Kenny.

Geen opmerkingen: